Egy ciklon előoldali áramlásában továbbra is igen enyhe, de az esti óráktól már nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk. Vasárnap napközben még számíthatunk kevés napsütésre, majd az esti óráktól megvastagszik a felhőzet és szórványosan kisebb eső, zápor is előfordulhat.

Hétfőn is marad a nagyrészt felhős idő, szórványosan még továbbra is előfordulhat csapadék, közben pedig kissé mérséklődik a nappali felmelegedés. Kedden várhatóan csökken a csapadékhajlam, átmenetileg felszakadozik a felhőzet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

vasárnap.jpg

Vasárnap: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett még kevés napsütés is lehet. Az esti, késő esti órákban már eső, zápor is előfordulhat. A délkeleti szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. Késő estére 8-10 fok közé hűl a levegő.

hétfő.jpg

Hétfő: többnyire borult idő várható, a délutáni órákban azonban helyenként már elvékonyodhat a felhőzet. Főleg a nap első felében valószínű eső, zápor. A délkeleti szél élénk, időnként erős lesz. A hajnali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. A délutáni órákra 8-11 fok közé enyhül a levegő. 

kedd.jpg

Kedd : átmenetileg felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütés is lehet. Kisebb körzetekben tartósan ködös időszakok is lehetnek. A délkeleti szél élénk lesz. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A délutáni órákra 7-9 fok közé melegszik a levegő, de a ködös tájakon ennél hűvösebb lesz. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a hét további részében is folytatódik a változékony, frontokkal tarkított idő. A hőmérsékletek azonban végig az átlagos felett alakulnak majd.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tavaszias, napos, enyhe, december, időjárás