Eleinte még tartja magát az anticiklon, folytatódik a ködpárnás idő, majd hétfőn várhatóan megmozdul felettünk a légkör, egy gyenge hidegfront éri el térségünket. Egyre kevesebb helyen várható köd, a felhők viszont maradnak, sőt átmenetileg többfelé várható kisebb eső, zápor.

Kedden amár átvonul felettünk a csapadékzóna, megkezdődik a felhőzet felszakadozása, több-kevsebb napsütésre is számíthatunk. A nappali hőmérsékletek kevéssel 10 fok felett alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

vasárnap.jpg

Vasárnap: folytatódik a többnyire borult, párás, néhol tartósan ködös idő, csak kisebb körzetekben szakadozhat fel a felhőzet. A délkeleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. Késő estére 5-7 fok közé hűl a levegő. 

hétfő.jpg

Hétfő: erősen felhős, vagy borult idő várható, csak néhol szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Többfelé lehet kisebb eső, zápor. Az északnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. A délutáni órákra 9-11 fok közé melegszik a levegő. 

kedd.jpg

Kedd: eleinte még előfordulhatnak borongós tájak, majd fokozatosan felszakadozik a felhőzet, délután már több-kevesebb napsütés is lehet. Az északnyugati szél élénk lesz. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: szerdán és csütörtökön csendes, párás idő várható több-kevesebb napsütéssel, majd a hétvégéhez közeledve újabb gyenge hidegfront érkezhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szürke, őszi, száraz, köd, időjárás