A következő néhány napban átmenetileg szárazabb, stabilabb levegő alakítja időjárásunkat, így már csak elvétve fordulhat elő záporos csapadék. Nagyrészt napos idő várható, időnként azonban megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Marad a déli áramlás, ezért folytatódik a meleg idő, a hőmérsékletek éppen az átlagosnak megfelelően alakulnak.

Hétfőtől aztán ismét nagy nedvességtartalmú, labilis levegő érkezik fölénk, ennek hatására növekszik a zápor, zivatarhajlam, a hőmérsékletekben azonban továbbra sem lesz lényeges változás.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Szombat: változóan gomolyfelhős, napos idő várható, zápor, zivatar csak néhol fordulhat elő. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő.

Vasárnap: a napsütés mellett időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, zápor, zivatar azonban csak néhol alakulhat ki. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak.

Hétfő: gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, legfeljebb rövid napos időszakok lehetnek. Összességében többfelé várható zápor, zivatar. A változó irányú szél erős, zivatar környezetében viharos lesz. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 22-25 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is folytatódik a fülledt meleg idő, zápor, vagy heves zivatar szinte bármelyik nap előfordulhat.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hűvös, enyhül, hideg, szél, tavasz, vihar, front, csapadék, időjárás