Ma még folytatódik a változékony, mérsékelten meleg idő, a legmagasabb nappali hőmérsékletek 20 fok körül alakulnak.

Holnaptól azonban már ismét melegebb, átmenetileg kissé szárazabb levegő érkezik fölénk. Zavartalan napsütésre ugyan továbbra sem számíthatunk, de csapadék nem várható és erősödik a nappali felmelegedés, helyenként már 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Kedden is marad a meleg idő, de napközben már labilis levegő érkezik fölénk, ennek hatására növekszik a zápor, zivatarhajlam.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Vasárnap: eleinte még előfordulhat eső, zápor, majd a délutáni órákban felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütés is lehet. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. Késő estére 16-18 fok közé hűl a levegő.

Hétfő: változóan gomolyfelhős, nagyrészt napos idő várható, csapadék nem lesz. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak.

Kedd: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: a hét közepétől egyre inkább anticiklonális hatások érvényesülnek időjárásunkban, azaz nyugodtabbra, naposabbra fordul az idő. A hőmérsékletek végig a kellemes tartományban alakulnak, szerdán, csütörtökön lehet pár fokos lehűlés.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: vihar, hűvös, enyhül, szél, hideg, tavasz, front, csapadék, időjárás