A következő napokban is ciklonális hatások alakítják időjárásunkat, így folytatódik a változékony idő. Az átmeneti szünet után pénteken és szombaton ismét egyre többfelé várható zápor, zivatar, sőt néhol tartósabb eső sem kizárt.

Csütörtökön még 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, majd péntektől hűvösebb, frissebb léghullámok érkeznek fölénk.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Csütörtök: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél megerősödhet. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. Késő estére 16-18 fok közé hűl a levegő.

Péntek: gyakran lesz erősen felhős az ég, legfeljebb néhol süthet ki rövid időre a nap. Összességében többfelé várható eső, zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. A délutáni órákra 15-17 fok közé melegszik a levegő.

Szombat: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Többfelé várható eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 15-18 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: vasárnap is folytatódik a változékony idő, majd ezt követően a jövő hét elején átmenetileg megnyugszik az idő. Néhány fokkal már enyhül a levegő, de komolyabb felmelegedés egyelőre nem várható.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hűvös, enyhül, szél, hideg, front, vihar, tavasz, csapadék, időjárás