A front mögött egyre szárazabb levegő érkezik fölénk, így a következő napokban már többnyire a napsütésé lesz a főszerep, legfeljebb kevés felhő jelenhet meg az égen. Az éjszakák ugyan továbbra is fagyosak lesznek, napközben azonban a derült ég miatt már 5 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Péntektől egy ciklon előoldalán délire fordul felettünk az áramlás amellyel több fokkal enyhébb levegő érkezik fölénk. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szerda.jpg

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is várható, tartós köd már csak kisebb körzetekben valószínű. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek többnyire 2-5 fok között alakulnak, az alacsonyabb értékeket a még borongós tájakon mérhetjük. A késő esti órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. 

csütörtök.jpg

Csütörtök: gyengén felhős, napos idő várható. Az északnyugati szél élénk lesz. A hajnali hőmérsékletek -2, 0 fok között alakulnak. A délutáni órákra 3-5 fok közé enyhül a levegő. 

péntek.jpg

Péntek: gyengén felhős, napos idő várható. A délire forduló szél megélénkül. A hajnali órákra -4,-2 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a hétvégétől további enyhülés várható, a nappali hőmérsékletek helyenként már megközelíthetik a 10 fokot. Szombaton egy gyenge melegfronti csapadékzóna vonul át felettünk, így ekkor kisebb esők, záporok is előfordulhatnak. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: napsütés, szél, hidegfront, időjárás