Újabb hidegfront érte el hazánkat amely mögött már az eddigieknél hidegebb, de többnyire száraz levegő érkezik fölénk. A hétvégén további lehűlésre számíthatunk, számottevő csapadék azonban nem várható, legfeljebb az időszak elején fordulhat elő jelentéktelen futó hózápor.

Az éjszakák már fagyosak lesznek, napközben pedig a napsütés ellenére is csak 2-3 fokig melegszik a levegő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Szombat: felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat futó zápor, vagy hózápor. Az északi, északnyugati szél erős, időnként viharos lesz. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. Késő estére 0 fok köré hűl a levegő.

Vasárnap: változóan felhős, többnyire napos idő várható. Az északi szél megerősödik. A hajnali órákra -4,-2 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak.

Hétfő: többnyire napos idő várható, csak néhol növekedhet meg a fátyolfelhőzet. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra -6,-4 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: kedden a megerősödő széllel enyhébb levegő érkezik fölénk, ennek hatására ismét erősödik a nappali felmelegedés. Az új év első napjaiban ismét hidegebb levegő szivárog fölénk, de jelentős lehűlés már nem várható. A jövő hét nagy részében változóan felhős, napos idő várható, csapadék továbbra sem valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hűvös, december, , hideg, front, ősz, tél, csapadék, időjárás