A következő napokban szárazabb, néhány fokkal hűvösebb levegő érkezik fölénk a magasban, így több lesz a napsütés, ennek ellenére azonban kismértékben visszaesik a hőmérséklet. A derült, szélcsendes éjszakákon ismét fagypont közelébe hűlhet a levegő, míg napközben többnyire 10-13 fok közötti maximum hőmérsékletek várhatók. A napos, szélcsendes időben azonban ennél jóval kellemesebb lesz a hőérzetünk.

Az éjszakai órákban képződött köd, illetve az ebből kialakult rétegfelhőzet kisebb körzetekben akár tartósabban is megmaradhat, ezeken a tájakon 10 fok alatt marad a nappali hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet, néhol azonban tartósan ködös, vagy borult időszakok is előfordulhatnak. Néhol kialakulhat kisebb eső, zápor. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak, de a borongós tájakon 10 foknál hűvösebb lesz. Késő estére 5-7 fok közé hűl a levegő.

null

Szombat: változóan fátyolfelhős, többnyire napos idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 2-5 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak.

null

Vasárnap: többnyire gyengén felhős, napos idő várható, csak néhol maradhat meg tartósabban a köd. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A kora délutáni hőmérsékletek többnyire 11-13 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején még folytatódik az eseménytelen idő, majd ezt követően ismét nedvesebb, de néhány fokkal enyhébb léghullámok érkeznek fölénk a magasban. A hét közepétől növekszik a csapadékhajlam, szórványosan várhatók esők, záporok. Enyhülnek az éjszakák, a nappali hőmérsékletekben azonban nem lesz lényeges változás.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár