A tegnap érkezett hidegfront mögött átmenetileg északi áramlás alakul ki felettünk, amellyel frissebb léghullámok érkeznek fölénk. Ma kissé tovább mérséklődik a nappali felmelegedés, a hőmérsékletek már a kellemes tartományban, többnyire 27-29 fok között alakulnak. Az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőkből helyenként előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb területre kiterjedő zivatartevékenység azonban nem várható. 

Jelentős változásra a következő napokban sem számíthatunk, de péntektől kissé erősödik a nappali felmelegedés.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szerda.jpg

Szerda: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, elszórtan várható zápor, zivatar. Az északi szél megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. Késő estére 23-25 fok közé hűl a levegő. 

csütörtök.jpg

Csütörtök: a napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet és elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. Az északi szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. A délutáni órákra 26-28 fok közé melegszik a levegő. 

péntek.jpg

Péntek: többnyire napos idő várható, legfeljebb néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra 16-18 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: szombaton átmenetileg tovább erősödik a nappali felmelegedés, majd vasárnap már egy újabb frissítő hidegfront érkezik. A jövő hét közepéig változékony, záporokkal, zivatarokkal tarkított időre számíthatunk, a hőmérsékletek végig az átlagosnak megfelelően alakulnak. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kellemes, meleg, száraz, nyár, időjárás