A következő napokban egy anticiklon alakítja időjárásunkat, a változékony időt okozó frontok már messze elkerülik térségünket. A leszálló légmozgások hatására napos, száraz idő köszönt be, zápor, zivatar legfeljebb az időszak elején, szombaton fordulhat elő néhol. Az éjszakák frissek lesznek, napközben azonban kellemes, 25 fok körüli hőmérsékletek várhatók. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szombat.jpg

Szombat: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett hosszabb napos időszakokra is számíthatunk. Néhol előfordulhat futó zápor, vagy gyenge zivatar. Az északnyugati szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete többnyire 24-26 fok között alakul. Késő estére 19-21 fok közé hűl a levegő. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: változóan felhős, többnyire napos idő várható, legfeljebb elvétve alakulhat futó zápor. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A délutáni maximum hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

hétfő.jpg

Hétfő: napos, száraz idő várható, csak kevés gomolyfelhő jelenhet meg az égen. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 14-16 fok között alakul. A kora délutáni órákra 25-27 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepétől további jelentős felmelegedés várható, visszatérnek a 30 fok körüli nappali hőmérsékletek.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: nyárias, kellemes, hétvége, meleg, időjárás