Anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változékony időt okozó ciklonok és azok frontjai messze elkerülik térségünket. Nagyrészt napos, száraz idő várható, időnként azonban átmenetileg erősebben megnövekedhet a felhőzet, zápor, zivatar azonban csak néhol fordulhat elő. A nappali hőmérsékletek az évszakos átlagnak megfelelően, többnyire 28-30 fok között alakulnak.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szombat: változóan gomolyfelhős, napos idő várható, legfeljebb néhol alakulhat ki rövid ideig tartó zápor, vagy zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 28-30 fok között alakul. Késő estére 23-25 fok közé hűl a levegő.

null

Vasárnap: a sok napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, zápor, zivatar azonban csak néhol alakulhat ki. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete 17-19 fok között alakul. A délutáni órákra 28-30 fok közé melegszik a levegő.

null

Hétfő: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, néhol előfordulhat átmeneti zápor, vagy zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete 17-19 fok között alakul. A délutáni órákra 28-30 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is folytatódik a meleg nyári idő, legfeljebb kedden, egy gyenge hidegfront hatására eshet vissza kissé a hőmérséklet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: strandidő, időjárás, nyár