A következő napokban anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változásokat okozó frontok már elkerülik térségünket. Nagyrészt száraz idő várható, az időnként megnövekvő gomolyfelhőzetből csak néhol alakulhat ki egy-egy frissítő zápor, vagy zivatar.

Néhány fokkal melegebb léghullámok érkeznek fölénk, így kissé tovább erősödik a nappali felmelegedés, az ilyenkor szokásosnak megfelelő hőmérsékletű időre számíthatunk. Éjszakánként kevéssel 20 fok alá hűl a levegő, míg napközben többnyire 28-30 fok közötti maximum hőmérsékletek várhatók. A csendes, meleg időnek köszönhetően állóvizeink hőmérséklete is tovább emelkedik. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Péntek: változóan gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 26-28 fok között alakul. Késő estére 21-23 fok közé hűl a levegő. 

null

Szombat: többnyire a napsütésé lesz a főszerep, átmenetileg azonban megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete 16-18 fok között alakul. A délutáni órákra 28-30 fok közé melegszik a levegő. 

null

Vasárnap: a napsütés mellett időnként erősebben is megnövekedhet a gomolyfelhőzet, zápor, vagy zivatar azonban csak néhol alakulhat ki. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 17-19 fok között alakul. A délutáni órákra 28-30 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is folytatódik a hasonló idő, jelentős lehűlés, vagy további felmelegedés nem valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: július, nyár, meleg, időjárás