Az átmeneti csapadékos, hűvösebb időt okozó légörvény elhagyja a Kárpát-medence térségét, így fokozatosan felszakadozik a felhőzet, napközben már hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Ismét erősödik a nappali felmelegedés, egyre inkább 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.
A következő napokban további kismértékű melegedésre, hamisítatlan nyári időre számíthatunk.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: eleinte még előfordulhatnak erősen felhős tájak, majd mindenhol felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. A hajnali órákban helyenként még előfordulhat eső, zápor, zivatar, majd napközben már nem valószínű csapadék. Az északnyugati szél megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 25-27 fok között alakul. Késő estére 21-23 fok közé hűl a levegő.

null

Péntek: változóan gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete 15-17 fok között alakul. A délutáni órákra 26-28 fok közé melegszik a levegő.

null

Szombat: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, zápor, zivatar azonban csak elvétve fordulhat elő. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A délutáni órákra 28-30 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig folytatódik az igazi nyári idő, a nappali hőmérsékletek 30 fok körül alakulnak. Többnyire a napsütésé lesz a főszerep, zápor, zivatar csak néhol alakulhat ki.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felmelegedés, somogy megye, időjárás