Enyhébb, de továbbra is nedves léghullámok érkeznek fölénk, így folytatódik a változékony, az átlagosnak nagyjából megfelelő hőmérsékletű idő. Ma még a felhőké lesz a főszerep, legfeljebb rövid időszakokra süthet ki a nap. Elszórtan előfordulhat kisebb eső, zápor, jelentős csapadék azonban nem várható. 

Holnaptól egyre inkább anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a felhőoszlató, leszálló légmozgásoknak köszönhetően szárazabbra, naposabbra fordul az idő. Az éjszakák továbbra is hűvösek maradnak, helyenként pára, vagy ködfoltok is képződhetnek, napközben azonban már kevéssel 20 fok fölé melegszik a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan előfordulhat jelentéktelen zápor. Az északkeleti szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 18-20 fok között alakul. A késő esti órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. 

null

Szerda: változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 11-13 fok között alakul, néhol ködfoltok is képződhetnek. A délutáni órákra 20-22 fok közé melegszik a levegő. 

null

Csütörtök: többnyire gyengén felhős, vagy napos idő várható, helyenként azonban erősebben is megnövekedhet majd a gomolyfelhőzet, de csapadék nem valószínű. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 9-11 fok között alakul, helyenként pára, illetve ködfoltok is képződhetnek. A délutáni órákra 20-22 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a hónap végéig várhatóan kitart majd a "vénasszonyok nyara" jellegű idő, majd ezt követően október első napjaiban egy újabb ciklon érheti el térségünket.

null

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szeptember, időjárás, ősz