Északnyugati áramlással több hullámban hűvös, többnyire nedves levegő érkezik fölénk, így a következő napokban is folytatódik a változékony, gyakran csapadékos, az átlagosnál több fokkal hűvösebb idő. 

A hajnali órákban egy mediterrán ciklon csapadékzónája érte el térségünket, amely várhatóan péntek reggelig meghatározza majd időjárásunkat. Ebben az időszakban többnyire a felhőké lesz a főszerep, legfeljebb néhol süthet ki rövid időre a nap. Összességében többfelé várható újabb eső, zápor, helyenként akár jelentős mennyiségű csapadék is hullhat.

A csapadékhullásban azonban hosszabb szünetek is lehetnek, a lehulló eső mennyisége pedig szeszélyes területi eloszlást mutathat majd. A jelenlegi számítások szerint a több csapadék kedden és csütörtökön valószínű.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Kedd: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható többfelé esővel, záporral. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 13-15 fok között alakul. A késő esti órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. 

null

Szerda: nagyrészt erősen felhős idő várható, csak rövid időre szakadozhat fel a felhőzet. Eleinte szórványosan, majd az esti óráktól többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete 10-12 fok között alakul. A délutáni órákra 12-14 fok közé emelkedik a hőmérséklet. 

null

Csütörtök: túlnyomóan borult idő várható, csak néhol vékonyodhat el a felhőzet. Többfelé valószínű eső, zápor, helyenként kiadós mennyiségű csapadék is hullhat. Az északnyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A hajnali órák hőmérséklete 10-12 fok között alakul. A délutáni órákra alig emelkedik a hőmérséklet, többnyire 11-13 fok közötti csúcs értékeket mérhetünk majd. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét elejéig folytatódik a változékony, késő őszies idő, majd ezt követően kisebb javulás kezdődik időjárásunkban.

null

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hidegfront, eső, időjárás