Egy hidegfront alakítja időjárásunkat, ezért ma felhőátvonulásos, erősen szeles időre számíthatunk. Elszórtan előfordulhatnak futó záporok, de nagyobb területre kiterjedő tartós csapadék ezúttal sem várható. Jelentősen mérséklődik a nappali felmelegedés, a kora délutáni órákban mindössze 20 fok körüli csúcshőmérsékleteket mérhetünk majd.

Vasárnap is folytatódik a kissé változékony, az átlagosnál néhány fokkal hűvösebb idő. Kissé már mérséklődik a légmozgás, így valamivel kellemesebb lesz a hőérzetünk is.

Hétfőtől ismét délnyugatira fordul felettünk az áramlás, amellyel egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk. Erős felmelegedés kezdődik, visszatérnek a 30 fok körüli hőmérsékletek. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

 

szombat.jpg

Szombat: gyakran lesz erősen felhős az ég, emellett azonban több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan előfordulhat kisebb zápor. Az északnyugati szél erős, időnként viharos lesz. A délutáni órák hőmérséklete 20-22 fok között alakul. A késő esti órákra 16-18 fok közé hűl a levegő.

vasárnap.jpg

Vasárnap: napos és felhős időszakok váltakoznak egymással, néhol előfordulhat jelentéktelen zápor. Az északnyugati szél élénk, időnként erős lesz. A hajnali órák hőmérséklete 12-14 fok között alakul. A délutáni órákra 23-25 fok közé melegszik a levegő.

hétfő.jpg

Hétfő: változóan felhős, napos idő várható, csapadék nem lesz. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 14-16 fok között alakul. A délutáni órákra 26-28 fok közé melegszik a levegő.

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig tovább melegszik az idő, majd ezt követően egy gyenge hidegfront hatására kissé mérséklődik a nappali felmelegedés. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: eső, nyár, hidegfront, hétvége, lehűlés, időjárás