A hétvégén még egy anticiklon alakítja a Kárpát-medence időjárását, ennek hatására folytatódik a többnyire napos, száraz idő, csak átmenetileg növekedhet meg a fátyol, illetve gomolyfelhőzet. Az anticiklon peremén déli áramlással egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk, így vasárnapig tovább erősödik a nappali felmelegedés, helyenként már 30 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.

Hétfőre jelentősen átalakul időjárásunk. Egy markán hidegfront éri el térségünket, amely várhatóan lelassul, hullámot vet felettünk, így csapadékzónája az egész nap időjárását meghatározhatja majd.
Már a reggeli óráktól beborul az ég és egyre többfelé várható eső, zápor, eleinte néhol zivatar. Az esti órákig összességében jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A megerősödő, helyenként viharossá fokozódó északnyugati széllel átmenetileg jóval hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk, a legmelegebb kora délutáni órákban többnyire 16-19 fok közötti maximum hőmérsékletek várhatók.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szombat: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a fátyol, illetve gomolyfelhőzet, de csapadék nem várható. A délkeleti szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 28-30 fok között alakul. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő.

null

Vasárnap: többnyire derült, száraz idő várható, legfeljebb az esti óráktól növekedhet meg tartósabban a felhőzet, de csapadék még nem valószínű. A déli, délnyugati szél megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 13-15 fok között alakul. A délutáni órákra 29-31 fok közé melegszik a levegő.

null

Hétfő: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, csak néhol süthet ki rövid időszakokra a nap. Többfelé várható eső, zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A hajnali órákra 16-18 fok közé hűl a levegő. A délutáni órák hőmérséklete általában 16-19 fok között alakul, de a megye délkeleti, keleti tájain ennél melegebb is lehet.

null

Távolabbi kilátások: a hét eleji változékonyabb, hűvös idő után, a jövőhét közepétől visszatér a nyár.

Címkék: szeptember, szalinay, időjárás, nyár