Egyelőre labilis rétegzettségű levegő alakítja időjárásunkat, ezért ma még erős lesz a gomolyfelhő képződés és szórványosan számíthatunk újabb záporok, zivatarok kialakulására. Egy hevesebb zivatargócban felhőszakadás, jégeső is előfordulhat majd.

Holnaptól északkeletire fordul felettünk az áramlás, amellyel szárazabb, néhány fokkal hűvösebb levegő érkezik fölénk a magasban, ennek hatására stabilizálódik a légkör, egyre kevesebb helyen számíthatunk záporra, zivatarra.

Az éjszakák egy árnyalattal hűvösebbek lesznek, napközben azonban továbbra is 25 fok körüli csúcshőmérsékletekre számíthatunk.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Hétfő: gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, emellett azonban több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan várhatók záporok, zivatarok. Helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat majd. Az északi szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A délutáni órák hőmérséklete többnyire 23-25 fok között alakul, de a tartósan felhős tájakon ennél kissé hűvösebb is lehet. A késő esti órákra 17-19 fok közé hűl a levegő.

Kedd: napos, száraz idő várható, csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 11-13 fok között alakul. A délutáni órákra 23-25 fok közé melegszik a levegő.

Szerda: többnyire napos, száraz idő várható, csapadék nem lesz. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 10-12 fok között alakul. A délutáni órákra 24-26 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a hét második felében kissé nedvesebb, labilis levegő érkezik fölénk, ezért ismét növekszik a zápor, zivatarhajlam.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zivatar, zápor, időjárás, tavasz, nyár