Dél felől továbbra is enyhe, többnyire nagy nedvességtartalmú léghullámok érkeznek a Kárpát-medence fölé, azért a következő napokban is folytatódik a meglehetősen változékony idő. Csütörtök estig még több csapadékzóna is érintheti megyénket, ezekből összességében jelentős mennyiségű eső valószínű.

Szerdán átmenetileg kevesebb helyen lehet csapadék, majd csütörtökre egy újabb kiterjedtebb esőzóna érkezik fölénk, egyre többfelé várható eső, zápor.

Pénteken elhagyja térségünket a csapadékzóna, mögötte már kissé szárazabb léghullámok érkeznek fölénk, a délutáni órákban megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Folytatódik az enyhe idő, napközben többnyire 10 fok körüli maximum hőmérsékletek várhatók.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Szerda: többnyire erősen felhős idő várható, helyenként azonban felszakadozhat a felhőzet, kevés napsütés is lehet. Szórványosan várható kisebb eső, zápor. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 7-10 fok között alakul. Késő estére 5-7 fok közé hűl a levegő.

Csütörtök: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, néhol azonban felszakadozhat a felhőzet. Többfelé várható újabb eső, zápor. A délnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 3-5 fok között alakul. A délutáni órákra 10-12 fok közé melegszik a levegő.

Péntek: eleinte még erősen felhős idő várható, többfelé kisebb csapadékkal, majd napközben elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. A délnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 4-6 fok között alakul. A délutáni órákra 8-10 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a hétvégére már csökken a csapadékhajlam, több lesz a napsütés és az eddigieknél melegebb levegő érkezik fölénk. Vasárnap már 15 fok körüli csúcshőmérsékletek várhatók.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: eső, tél, tavasz, időjárás, csapadék