A havazás kezdetétől csütörtökön reggel kilenc óráig 25 alkalommal keresztbe fordult és elakadt kamionok mentéséhez, valamint árokba csúszott, balesetet szenvedett személyautók műszaki mentéséhez riasztották a Somogy megyei tűzoltó egységeket. Összesen hárman szenvedtek könnyű sérülést a közlekedési balesetek során.

38 esetben útra, vagy vasúti sínekre, villanyvezetékre dőlt fák illetve parkoló autókra szakadt faágak eltávolítását végezték a tűzoltók.

Szerda délután egy rakomány nélküli kamion akadt el a 68-as főúton, a Szenyér és Mesztegnyő közötti útszakaszon. A műszaki mentést a böhönyei önkormányzati tűzoltók végezték, drótkötéllel felhúzzák a teherkocsit a kritikus útszakaszon.

Árokba csúszott egy gépkocsi Berzencén, a Szent István utcában. A település önkéntes tűzoltói egy erőgép segítségével kihúzták az autót.

Két teherautó is elakadt a Karád és Visz közötti útszakaszon. A járműveket erőgép segítségével vontatták vissza az útra. A munkálatok ideje alatt a balatonboglári önkormányzati tűzoltók biztosították a helyszínt.

Árokba csúszott egy kamion Kadarkúton, az Árpád és a Fő utca kereszteződésben a szerda esti órákban. A balesetben nem sérült meg senki, a szerelvény viszont akadályozta a forgalmat. A település önkormányzati tűzoltói végezték a műszaki mentést. A munkálatokban egy erőgép is részt vett.

A megye déli részén sorra riasztották a hivatásos és önkéntes tűzoltókat az útra dőlt fák eltávolításához. Kidőlt fák veszélyeztették a vonatközlekedést Barcs térségében, ezért a barcsi hivatásos tűzoltók megtisztították az érintett szakaszt.

Kaposváron a Petőfi és a Honvéd utcában, valamint a 48-as Ifjúság útján is parkoló autókra szakadt faágakat távolítottak el a megyeszékhely hivatásos tűzoltói az éjszaka.

Kaposváron az Iszák utcába háromszor is riasztották a tűzoltókat egy kidőlt fenyő és villanyvezetékre szakadt faágak eltávolításához. Az egységek rövid időn belül felszámolták mindhárom káresetet. A munkálatok idejére az áramszolgáltató leválasztotta az érintett vezetékszakaszt a hálózatról.

A megye déli részén – kiemelten a Barcsi Járásban – 17 településen, illetve azok egyes településrészein szünetel az áramszolgáltatás a leszakadt vezetékek miatt csütörtökön reggel. Az áramkimaradás mintegy 5000 fogyasztót érint. A szolgáltató folyamatosan dolgozik az elhárításon.

Címkék: összegzés, időjárás, havazás, katasztrófavédelem