Időjárásunkat továbbra is egy anticiklon alakítja, így folytatódik az eseménytelen, csapadékmentes idő. Az anticiklon fölé folyamatosan enyhe léghullámok érkeznek, ezért a köd és felhőzet ellenére is folytatódik az ilyenkor szokásosnál melegebb idő. 

Kedden még élénk lesz felettünk a légmozgás, ezért szakadozottabb lesz a ködpárna, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérsékletek megközelíthetik a 8-10 fokot, csak kisebb körzetekben lehet ennél hidegebb.

Szerdától, csütörtöktől már ismét felhősebbre, ködösebbre fordul az idő, csak néhol lehet kevés napsütés. Kissé mérséklődik a nappali felmelegedés, de még így is enyhe idő várható.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Kedd: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, helyenként azonban tartósan felhős, ködös időszakok is előfordulhatnak majd. A délnyugati szél megélénkül. A délutáni órákra 6-9 fokig melegszik a levegő. A késő esti órákra 2-4 fok közé hűl a levegő hőmérséklete.

null

Szerda: többnyire felhős, párás, néhol tartósan ködös idő várható, helyenként azonban felszakadozhat a felhőzet, több-kevesebb napsütés is lehet. A szél gyenge lesz. A reggeli órák hőmérséklete 0,+2 fok között alakul, többfelé képződhet köd. A délutáni órákra 5-8 fok közé melegszik a levegő, a magasabb értékeket a gyengén felhős, napos tájakon mérhetjük.

null

Csütörtök: többnyire felhős, párás, néhol tartósan ködös idő várható, csak kisebb körzetekben süthet ki rövid időre a nap. A szél gyenge lesz. A reggeli órák hőmérséklete 0,+2 fok között alakul, többfelé várható köd. A délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 5-7 fok között alakul, a magasabb értékek a gyengén felhős tájakon lesznek.

null

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben is folytatódik az eseménytelen, enyhe idő. 

Várhatóan nem lesz fehér a karácsony!

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: december, karácsony, időjárás