Hazánk időjárását továbbra is egy anticiklon alakítja, a markáns változásokat okozó frontok, ciklonok messze elkerülik térségünket. Az anticiklon fölé enyhébb léghullámok érkeznek, ennek hatására ismét erősödhet a ködhajlam.

A gyengén felhős, napos tájakon kifejezetten enyhe idő várható, a legmagasabb nappali hőmérsékletek megközelíthetik a 8-9 fokot, ezzel szemben a felhősebb, tartósan ködös tájakon nem lesz melegebb 5 foknál.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Szombat: többnyire felhős, ködös időre számíthatunk, helyenként azonban több-kevesebb napsütés is előfordulhat majd. A nyugati szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 5-7 fok között alakul. A késő esti órákra 1-3 fok közé hűl a levegő.

Vasárnap: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, helyenként azonban erősebben felhős, illetve tartósan ködös időszakok is előfordulhatnak majd. A szél gyenge lesz. A reggeli órák hőmérséklete 0,-2 fok között alakul, többfelé képződhetnek sűrű ködfoltok. A délutáni órákra 5-8 fok közé melegszik a levegő, az alacsonyabb értékek a ködös tájakon lesznek.

Hétfő: változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel, néhol azonban tartósan ködös időszakok is előfordulhatnak majd. A szél gyenge lesz. A reggeli órák hőmérséklete 0,-2 fok között alakul, többfelé képződhet köd. A délutáni órákra 6-8 fokig melegedhet a levegő.

Távolabbi kilátások: eleinte folytatódik az enyhe idő, majd a jövőhét közepétől átmenetileg néhány fokkal hidegebb levegő szivárog fölénk, ennek hatására kissé mérséklődik a nappali felmelegedés.

A fehér karácsony esélye a jelenlegi modellszámítások szerint: 0%

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: napsütés, felhő, időjárás, köd, karácsony, tél