Időjárásunkat egy anticiklon felhőoszlató, leszálló légmozgásai alakítják, ezért a következő napokban is marad a túlnyomóan napos, száraz, igazi nyári idő. Szombattól az anticiklon fölé már egyre melegebb levegő érkezik, ezért tovább erősödik a nappali felmelegedés, a hétvégén már nagy területen mérhetünk 30-32 fok közötti csúcshőmérsékleteket.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Szombat: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A déli szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 29-31 fok között alakul. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő.

Vasárnap: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A déli, délkeleti szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 15-18 fok között alakul. A délutáni órákra 30-32 fok közé melegszik a levegő.

Hétfő: többnyire napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet megy átmenetileg a fátyol, illetve gomolyfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 16-18 fok között alakul. A délutáni órákra 30-32 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben is folytatódik a meleg, nyári idő. A jövőhét keddtől átmenetileg növekszik a zápor, zivatar hajlam.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szalinay, kánikula, időjárás