Déli áramlással meleg, többnyire száraz levegő érkezik fölénk, ezért a következő napokban is folytatódik a többnyire napos, igazi nyári idő.
Ma egy gyenge hidegfront súrolja hazánk északi részét, amely jelentős változást nem okoz Somogy megye időjárásában. A front nyomában eleinte nedvesebb levegő érkezik fölénk, erősebb lesz a gomolyfelhő képződés és itt-ott előfordulhat majd zápor, zivatar. Néhol akár heves zivatar is kialakulhat, felhőszakadás és jégeső kíséretében.

Péntekre szárazabb, frissebb levegő érkezik fölénk, kissé mérséklődik a nappali felmelegedés, majd szombattól ismét délire fordul az áramlás felettünk, újabb melegedés kezdődik.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Csütörtök: többnyire változóan felhős, napos idő várható, helyenként azonban erősebben gomolyfelhős időszakok is előfordulhatnak majd. Elszórtan várható zápor, zivatar. Néhol intenzív zivatar, felhőszakadás, jégeső is előfordulhat majd. Az északi szél megélénkül, záporok, zivatarok környezetében megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 29-31 fok között alakul. Késő estére 21-23 fokig hűl a levegő.

Péntek: túlnyomóan napos, száraz idő várható. Az északi szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 15-17 fok között alakul. A délutáni órákra 27-29 fokig melegszik a levegő.

Szombat: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A déli szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 14-16 fok között alakul. A délutáni órákra 29-31 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a jövőhét keddig folytatódik a napos, száraz, igazi nyári idő, majd szerdától változékonyabbra fordul időjárásunk, jelenetős lehűlés azonban nem valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hőség, felhő, kánikula, zivatar, nyár, zápor, időjárás