Déli áramlással száraz, egyre melegebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, ennek köszönhetően tovább melegszik a levegő, szerdától már egyre többfelé mérhetünk 30 fok feletti csúcshőmérsékleteket. Többnyire napos, száraz idő várható, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből legfeljebb néhol fordulhat majd elő hűsítő zápor, zivatar.

Csütörtök napközben egy gyenge hidegfront súrolhatja majd hazánkat, amikülönösebb változást nem okoz megyénk időjárásában, legfeljebb több lesz felettünk a gomolyfelhő és itt-ott zápor, zivatar is előfordulhat majd.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Kedd: változóan felhős, napos idő várható, legfeljebb néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A déli szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 28-30 fok között alakul. Késő estére 20-23 fokig hűl a levegő.

Szerda: túlnyomóan napos, száraz idő várható. Az időnként megnövekvő gomolyfelhőzetből legfeljebb néhol fordulhat elő zápor, zivatar. A déli szélé megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 14-16 fok között alakul. A délutáni órákra 29-31 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtök: többnyire napos, száraz idő várható, legfeljebb néhol alakulhat ki egy-egy hűsítő zápor, zivatar. Az északi szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 17-19 fok között alakul. A délutáni órákra 29-31 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a héten folytatódik a napos, száraz, igazi nyári idő, változásra legkorábban a jövő hét közepén számíthatunk.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zivatar, hőség, kánikula, nyár, zápor, időjárás