Északi áramlással eleinte még hűvös léghullámok érkeznek fölénk, folytatódik az átlagosnál hűvösebb idő, a legmagasabb hőmérsékletek a napsütés ellenére is csak 20 fok körül alakulnak majd. A kisebb lehűlés mélypontja péntek hajnalban várható, ekkor nem egy helyen mérhetünk majd 5 fok körüli minimum hőmérsékleteket.

Napközben már délnyugatira fordul felettünk az áramlás, amellyel egyre melegebb levegő érkezik fölénk, erőteljes felmelegedés kezdődik, szombat délután már mindenhol 25 fok feletti, kora nyárias hőmérsékleteket mérhetünk majd.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: változóan felhős, napos idő várható, helyenként azonban erősebben felhős időszakok is előfordulhatnak majd, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A délutáni órák hőmérséklete 19-21 fok között alakul. Késő estére 10-13 fok közé hűl a levegő.

null

Péntek: változóan felhős, többnyire napos idő várható, csapadék nem lesz. A délnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 5-8 fok között alakul. A délutáni órákra 23-25 fokig melegszik a levegő.

null

Szombat: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 10-12 fok között alakul. A délutáni órákra 25-27 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövőhét keddig melegszik az idő, igazi nyári idő várható, majd szerdán egy hidegfront érkezik fölénk, többfelé lehet zápor, zivatar és visszaesik a hőmérséklet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: jó idő, május, időjárás