Egy anticiklon alakítja a Kárpát-medence időjárását, ennek hatására a száraz, leszálló légmozgások uralkodnak felettünk.

Pénteken a délelőtti órákban nagyrészt napos idő várható, helyenként azonban megnövekedhet a gomolyfelhőzet, amely átmenetileg kissé akadályozhatja majd a részleges napfogyatkozás megfigyelését. Tartósan vastag felhőzet, erős szél, illetve csapadék nem lesz megyénkben, a hőmérsékletek pedig viszonylag kellemesen alakulnak majd.

null

A nagy felbontású Aladin modell felhőzet előrejelzése péntek délelőtt 10 órára. A fehér szín a túlnyomóan derült tájakat jelöli.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: Szalinay, napfogyatkozás, időjárás