A hétvégétől egy anticiklon alakítja a Kárpát-medence időjárását, napos, száraz, eseménytelen időszak veszi kezdetét.A hőmérsékletek az ilyenkor szokásosnak megfelelően alakulnak majd.

Az éjszakai órákban többfelé várható gyenge fagy, napközben azonban gyorsan melegszik a levegő, a délutáni órákban 10 fok körüli maximum hőmérsékleteket mérhetünk majd.

Fotó: MTI/Balázs Attila
Fotó: MTI/Balázs Attila

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Szombat: túlnyomóan napos, száraz idő várható. Az északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 7-9 fok között alakul. Késő estére 0 fokig hűl a levegő.

Vasárnap: túlnyomóan napos, száraz idő várható. Az északkeleti szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete -1,-3 fok között alakul. A délutáni órákra 8-10 fokig melegszik a levegő.

Hétfő: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. Az északkeleti szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete -1,-3 fok között alakul. A délutáni órákra 9-11 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a jövőhét közepéig folytatódik a napos, száraz idő. Szerdáig erősödik a nappali felmelegedés, helyenként 12-14 fokos maximum hőmérsékletek is előfordulhatnak majd. Csütörtökön egy hidegfront halad át felettünk, néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, csapadék azonban csak elvétve valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szél, kiránduló, hőérzet, kellemes, napos, tavasz, száraz, időjárás