Egy ciklon örvénylik a közelünkben, hatására szerdán még változékony idő várható, többfelé esővel, záporral, majd a délutáni óráktól már ismét felszakadozhat a felhőzet, helyenként a nap is kisüthet.

Csütörtöktől változás kezdődik időjárásunkban, a tőlünk délkeletre helyeződő ciklon hátoldalán, megkezdődik a hidegebb levegő beáramlása hazánk fölé.

Fokozatos lehűlés kezdődik, napról-napra kissé mérséklődik a nappali felmelegedés és az éjszakák is egyre hidegebbek lesznek.
Péntektől már a november végének megfelelő hőmérsékletű idő várható.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szerda: többnyire erősen felhős idő várható, többfelé esővel, záporral, néhol esetleg zivatarral. A délutáni óráktól csökken a csapadékhajlam, felszakadozhat a felhőzet. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A délutáni órákra 11-13 fokig melegszik a levegő. Késő estére 6-8 fokig hűl a levegő.

null

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett, több-kevesebb napsütés is várható, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 3-5 fok között alakul, néhol köd is képződhet. A délutáni órákra 10-12 fokig melegszik a levegő.

null

Péntek: a változóan felhős ég mellett, több-kevesebb napsütés várható, csapadék nem lesz. Az északkeleti szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 1-3 fok között alakul, néhol ködfoltok is képződhetnek. A délutáni órákra 7-9 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén, illetve a jövőhét elején nem várható csapadék, de többnyire felhős, párás, néhol tartósan ködös idő várható, helyenként azonban 1-2 órás napsütés is előfordulhat majd. A legmagasabb nappali hőmérsékletek általában 5-8 fok között alakulnak, a magasabb értékek a gyengén felhős tájakon lesznek. A derült éjszakákon gyenge fagyok is előfordulhatnak majd.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szainay, november, időjárás