Dél felől továbbra is enyhe léghullámok érkeznek a Kárpát-medence fölé, ugyanakkor egy gyenge csapadékzóna is megközelíti térségünket. Ennek hatására a következő napokban is marad az átlagosnál enyhébb idő, de általában sok lesz a felhő felettünk és időnként kisebb csapadékra is számítani kell.

Csütörtökön az említett csapadékzóna alakítja megyénk időjárását, az erősen felhős égből szórványosan kell számítani kisebb esőre, záporra, néhol azonban elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet.

Pénteken és szombaton valamivel szárazabb levegő érkezik fölénk, megszűnik a csapadék, azonban csak néhol és időnként szakadozhat fel a felhőzet, többnyire erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös idő valószínű.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Csütörtök: többnyire erősen felhős idő várható, csak néhol szakadozhat fel a felhőzet és süthet ki rövid időre a nap. Szórványosan kell számítani kisebb esőre, záporra. A délkeleti szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 13-15 fok között alakul. Késő estére 9-12 fokig hűl a levegő.

Péntek: többnyire felhős, párás, néhol tartósan ködös idő várható, helyenként azonban 1-2 órás napsütés is előfordulhat. Néhol kialakulhat jelentéktelen zápor, szitálás. A délkeleti szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 6-8 fok között alakul, többfelé képződik köd. A délutáni órákra 13-16 fok közé melegszik a levegő.

Szombat: többnyire felhős, párás, néhol tartósan ködös idő várható, helyenként azonban 1-2 órás napsütés is lehet. Jelentéktelen zápor, szitálás néhol előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 6-8 fok között alakul, többfelé képződik köd. A délutáni órákra 13-15 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben folytatódik az átlagosnál enyhébb, de többnyire felhős idő. Vasárnaptól a jövőhét közepéig, többfelé és több alkalommal kell számítani csapadékra.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kellemes, meleg, ősz, felhő, eső, zápor, időjárás