Egy nyugati ciklon áramlási rendszerében, továbbra is meleg levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, ennek köszönhetően a következő napokban is folytatódik az ilyenkor szokásosnál mintegy 8-10 fokkal melegebb idő. A reggeli ködök feloszlása után változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel, helyenként azonban tartósan felhős, ködös tájak is előfordulhatnak majd. 

A tartósabban napos tájakon 18-20 fokig melegszik a levegő, míg a felhős, ködös területeken nem lesz melegebb 15 foknál.
Szerda estig nem várható lényeges csapadék, legfeljebb elszórt kisebb záporok, illetve ködszitálások fordulhatnak elő.
Csütörtökön egy gyenge hidegfront csapadékzónája alakítja megyénk időjárását. Erősen megnövekszik a felhőzet és többfelé kell számítani esőre, záporra. A hidegfront nem okoz jelentős lehűlést, csupán néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés.

A napos, valamint a ködös, ködfelhős tájak térben és időben is váltakozhatnak majd egymással!

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Kedd: változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel, helyenként azonban tartósan felhős, ködös időszakok is előfordulhatnak. A déli szél megélénkül. A délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 18-20 fok között alakul, de a felhős tájakon ennél hűvösebb lesz. Késő estére 12-14 fokig hűl a levegő.

null

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett, több-kevesebbnapsütés is lehet. Legfeljebb néhol alakulhat ki kisebb zápor. A déli szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 6-8 fok között alakul, többfelé képződhet köd. A délutáni órákra 15-17 fok közé melegszik a levegő.

null

Csütörtök: többnyire erősen felhős idő várható, többfelé esővel, záporral. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, néhol megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 8-10 fok között alakul. A délutáni órákra 14-16 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben folytatódik az átlagosnál enyhébb, de már változékonyabb idő. Pénteken és szombaton többnyire száraz idő várható, majd vasárnaptól több hullámban egyre nedvesebb levegő érkezik fölénk. Vasárnaptól a jövőhét közepéig, gyakran várható eső, zápor.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szainay, november, időjárás