Egy ciklon előoldali áramlásában meleg léghullámok érkeznek a Kárpát-medence fölé, ennek köszönhetően a következő napokban folytatódik az ilyenkor szokásosnál jóval melegebb idő. A reggeli pára és ködfoltok megszűnése után, általában változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel, helyenként azonban tartósan felhős, ködös időszakok is előfordulhatnak majd. A napos tájakon általában 18-20 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, míg a tartósan felhős területeken nem lesz melegebb 15 foknál. Csütörtökig csapadék nem várható, legfeljebb a ködös tájakon fordulhat elő ködszitálás.

A napos, valamint a ködös, ködfelhős tájak térben és időben is váltakozhatnak majd egymással!

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Hétfő: változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel, helyenként azonban tartósan felhős, ködös időszakok is előfordulhatnak. A déli szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 18-20 fok között alakul, a felhős tájakon azonban ennél hűvösebb lesz. A késő esti órákra 10-12 fokig hűl a levegő.

null

Kedd: változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel, helyenként azonban tartósan felhős, ködös időszakok is előfordulhatnak majd. A déli szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 6-8 fok között alakul, többfelé képződhet köd. A délutáni órákra 17-19 fok közé melegszik a levegő.

null

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett, több-kevesebb napsütés is előfordulhat. A déli szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 6-8 fok között alakul, többfelé képződhet köd. A délutáni órákra 16-18 fokig melegszik a levegő. A tartósabban napos tájakon ennél kissé melegebb, ugyanakkor a felhős tájakon kissé hűvösebb lesz.

null

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben is folytatódik az átlagosnál melegebb idő. A csütörtöki átmeneti csapadék után, ismét szárazabb levegő érkezik fölénk, majd vasárnaptól várhatóan újból növekszik a csapadékhajlam.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: november, napsütés, köd, szalinay, időjárás