Hétfőn elsősorban délen és keleten várható további eső, zápor, keleten eleinte egy-egy zivatar. A szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, a legmagasabb 16-20 fok között valószínű.

Kedden néhány órás napsütés lehet. Szórványosan kialakulhat zápor, a hegyekben jégdara-, hódarazápor is lehet. Az erős északnyugati szelet elsősorban a Dunántúlon és a főváros környékén viharos széllökések kísérik. A minimumhőmérséklet 5-10 fok között valószínű. A nappali maximumok 14-19 fok között alakulnak.

Szerdán túlnyomóan napos, száraz idő lesz. A leghidegebb órákban általában 2-7 fok, néhol talaj menti fagy is lehet. Nappal 14-19 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön kezdetben napos idő várható fátyolfelhőkkel, majd délután északon, éjszaka másutt is megnövekszik a felhőzet, délutántól elsősorban az északi területeken zápor is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 3-8 fok között valószínű, néhol gyenge talaj menti fagy előfordulhat. A legmagasabb hőmérséklet 15-20 fok között alakul.

Pénteken észak felől csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen fordulhat elő zápor. A szél viszont megerősödik. A minimumhőmérséklet 5-10, a maximumhőmérséklet 14-19 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan napos, száraz időre lehet számítani, a légmozgás is mérsékelt marad. A leghidegebb órákban általában 2-7 fok lehet, néhol ismét előfordulhat talaj menti fagy. Nappal 15-20 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap többnyire napos, csapadékmentes lesz az idő. Gyenge marad a légmozgás. A minimumhőmérséklet 5-10 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17-22 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben - - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Címkék: talajmenti, időjárás, fagy