Déli áramlással meleg, kissé nedvesebb, labilis levegő érkezik fölénk. A következő napokban a napsütés mellett időnként már erősebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de záporok, zivatarok csak elszórtan alakulhatnak ki. Péntek hajnalban még hűvös idő várható, többfelé 10 fok körüli minimum hőmérsékletekkel, majd szombattól az érkező melegebb levegő hatására már jelentősen mérséklődik az éjszakai lehűlés.

A délutáni órák hőmérséklete többnyire 24-26 fok körül alakul, ezek az értékek már néhány fokkal magasabbak az ilyenkor szokásosnál.
Hétfőn egy hidegfront érkezik fölénk, amely véget vet a kellemes időjárásnak.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Péntek: változóan felhő, napos idő várható. Az időnként megnövekvő felhőzetből legfeljebb néhol alakulhat ki futó zápor. A délkeleti szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 24-26 fok között alakul. Késő estére 18-22 fokig hűl a levegő.

Szombat: a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett, időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csak néhol alakulhat ki kisebb zápor, esetleg gyenge zivatar. A délnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 13-15 fok körül alakul. A délutáni órákra 24-26 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap: változóan felhős, napos idő várható. Az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből szórványosan várható zápor, zivatar. A z eleinte délnyugati, majd később északnyugatira forduló szél megélénkül, néhol megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 15-17 fok között alakul. A délutáni órákra 24-25 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a jövőhét elején erős lehűlés várható, 6-8 fokkal visszaesik a hőmérséklet és csapadék is várható. A hét közepére nyugalomba jut a hideg levegő, erős lesz az éjszakai lehűlés. A hét második felétől kisebb melegedés kezdődik, de újabb csapadék érkezhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kellemes, napsüt, felhő, ősz, meleg, időjárás