Dél felől enyhe, nedves, ugyanakkor északról hűvösebb, száraz léghullámok áramlanak térségünk fölé. Eleinte még marad a kissé változékony, mérsékelten meleg idő, főleg a megye déli területein szórványos kisebb esővel, záporral, majd szerdától szárazabb léghullámok érkeznek fölénk, több lesz a napsütés és erősödik a nappali felmelegedés.

Kedden gyakran lesz felhős az ég felettünk és megye déli tájain szórványosan kell számítani kisebb esőre, záporra. A délutáni óráktól felszakadozhat a felhőzet, kisüthet a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22-25 fok között alakul, az alacsonyabb értékek a tartósan felhős tájakon lesznek.
Szerdán és csütörtökön már szárazabb léghullámok érkeznek fölénk, több lesz a napsütés és kissé erősödik a nappali felmelegedés.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Kedd: változóan, időnként erősen felhős idő várható, szórványos kisebb esőkkel, záporokkal. A délutáni óráktól felszakadozhat a felhőzet. A délutáni órák hőmérséklete 22-25 fok között alakul. A késő esti órákra 17-20 fokig hűl a levegő.

null

Szerda: változóan felhős, napos idő várható. Az időnként erősebben megnövekvő felhőzetből főleg a megye déli tájain, kisebb zápor is előfordulhat. A reggeli órák hőmérséklete 14-16 fok között alakul. A délutáni órák hőmérséklete általában 25 fok körül alakul majd.

null

Csütörtök: többnyire napos idő várható, csak időnként növekedhet meg a gomolyfelhőzet, csapadék nem valószínű. A reggeli órák hőmérséklete 13-16 fok között alakul. A délutáni órákra 25-27 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a hét második felétől felmelegedés kezdődik, azonban délutáni záporok, zivatarok előfordulhatnak majd. A jövő hét elejétől további felmelegedés valószínű.

null

A nagy felbontású UM modellen szépen látszik, hogy a ciklon jelentős csapadékzónája határainkon kívül marad. A déli tájakon azonban, elszórt kisebb csapadék előfordulhat majd.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: záporok, ciklon, időjárás