A déli áramlásnak köszönhetően egyre melegebb levegő tölti ki a Kárpát-medencét. A következő napokban száraz, meleg idő várható, csupán a hétvégétől nőhet majd meg az átmeneti frissítő záporok, zivatarok esélye.
Egy nyugati ciklon előoldalán, több hullámban egyre melegebb, száraz levegő éri el térségünket. Tovább melegszik a levegő, péntektől már 30 fok körüli maximum hőmérsékletek valószínűek, azaz beköszönt a részleges kánikula is.

Szerdán túlnyomóan napos, száraz idő várható, csak délután növekedhet meg kissé a gomolyfelhőzet. A délutáni órák hőmérséklete már elérheti  a 25-27 fokot is. A meleg levegő utánpótlása nem szűnik meg, csütörtökön további melegedés várható. A szinte zavartalan napsütésben 27-30 fokig melegszik már a levegő.

Pénteken nagyrészt napos idő várható, délutáni gomolyfelhő képződéssel. A délutáni órákban már kevéssel 30 fok fölé is melegedhet a levegő, részleges kánikula várható.

Szerdán erős UV sugárzásra kell készülnünk!

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Szerda: túlnyomóan napos, száraz, meleg idő várható. A déli szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 25-27 fok körül alakul. A késő esti órákra 16-18 fokig hűl a levegő.

Csütörtök: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A déli szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 10-15 fok között alakul. A délutáni órákra 27-30 fokig melegszik a levegő.

Péntek: napos, száraz idő várható, délutáni gomolyfelhő képződéssel. A déli szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 14-17 fok között alakul. A délutáni órákra 28-31 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben is folytatódik a nyári idő. A hét végétől kezdve, a meleg mellé nedvesség is fog párosulni, így megnő a frissítő záporok, zivatarok esélye.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: nap, idő, meleg, kánikula, időjárás