Kedden a hideg hajnalt követően, gyorsan melegszik a levegő. A sok napsütés hatására, a délutáni órákra már többfelé elérhetjük a 20 fokot is.

Szerdán tovább melegszik a levegő, de már nem lesz zavartalan a napsütés. Főként a délutáni óráktól, megnövekedhet a felhőzet, és az esti órákban kisebb eső, zápor is előfordulhat majd. A délutáni órák hőmérséklete 20-23 fok között alakul.

Csütörtökön a nap első felében, még a gyenge hidegfront alakítja időjárásunkat. Eleinte felhős idő várható, szórványosan kisebb esővel, záporral, majd a délutáni óráktól már napos idő valószínű. A délelőtti felhők miatt, átmenetileg néhány fokkal mérséklődik a felmelegedés.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Kedd: változóan felhős, napos idő várható. A délutáni órák hőmérséklete 18-21 fok között alakul. Késő estére 12-15 fokig hűl a levegő.

null

Szerda: eleinte napos idő várható, majd a délutáni óráktól időnként megnövekszik a felhőzet, és estétől kisebb zápor is előfordulhat. A reggeli órák hőmérséklete 5-8 fok között alakul. A délutáni órákra 20-23 fokig melegszik a levegő.

null

Csütörtök: eleinte még felhős lehet az ég, és elszórtan várható kisebb eső, zápor, majd a délutáni órákra kisüt a nap. A délnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 9-12 fok között alakul. A délutáni órákra 19-22 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben is folytatódik az igazi májusi idő. Jelentős lehűlés, valamint kiadós csapadék nem valószínű, azonban záporok, zivatarok bárhol előfordulhatnak majd.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: május, 2014, időjárás