Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Mint időjósunk is megírta: az előttünk álló éjszaka elszórtan alakulhatnak ki intenzív záporok, néhol villámlás, jelentősebb mennyiségű csapadék kíséretében.

Pénteken elszórtan várhatóak zivatarok, valamivel nagyobb valószínűséggel a Dunántúlon (annak is főként a nyugati felében), illetve az ország északkeleti harmadában. Főként ezeken a területeken a zivatarokat jelentősebb mennyiségű csapadék vagy felhőszakadás, illetve szélerősödés kísérheti.

Az előrejelzés szerint pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet 10-15, a legmagasabb hőmérséklet általában 16-21 Celsius-fok között alakul, de északkeleten 22-23 fok is lehet. A hétvégén folytatódik a változékony - meleg, szeles és esős - időjárás.

 

Címkék: felhőszakadás, figyelmeztetés, eső, időjárás