Pénteken változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel, legfeljebb csak néhol alakulhat ki gyenge zápor. Az előző napokhoz képest kellemesebb idő lesz, a délutáni órákban már 19-20 fok körüli maximum hőmérsékleteket is mérhetünk. A megye déli tájain lehet a több felhő, ezért ezeken a helyeken 1-2 fokkal hűvösebb valószínű.

A mostani számítások szerint, a szombat déli óráktól, kelet felől egy csapadékzóna éri el megyénket, ezért többfelé kezdődik eső, zápor, néhol akár zivatar is előfordulhat. Helyenként jelentős csapadék is lehet. Az esőzóna az esti órákra valószínűleg elhagyja térségünket. A hőmérsékletek nem változnak lényegesen.

Vasárnapra felszakadozik a felhőzet, kisüthet a nap, de az időnként erősen megnövekvő gomolyfelhőzetből bárhol kialakulhat zápor, esetleg zivatar. Hétfőtől tovább melegszik a levegő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel. A megye déli tájain több lesz a felhő, de csapadék itt sem valószínű. A délutáni órák hőmérséklete 16-20 fok között alakul. Késő estére 10-14 fokig hűl a levegő.

null

Szombat: átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, többfelé várható eső, zápor. Az északi szél megélénkül, néhol megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 7-10 fok között alakul. A délutáni órákra 16-20 fok közé melegszik a levegő.

null

Vasárnap: felszakadozik a zárt felhőzet, de az időnként erősen megnövekvő gomolyfelhőzetből bárhol lehet zápor, zivatar. A reggeli órák hőmérséklete 5-9 fok között alakul. A délutáni órákra 16-20 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben is folytatódik az átlagosnál melegebb idő, gyakori záporokkal, zivatarokkal.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: április, időjárás