Kedden felhőátvonulások várhatók, több-kevesebb napsütéssel. Az időnként erősebben megnövekvő felhőzetből elszórtan kell számítani záporra, esetleg zivatarra. Néhol jégdara zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél erős lesz, így a délutáni 12-14 fok körüli hőmérsékleteket, hidegebbnek érezzük majd.

Szerda hajnalra erősen lehűl a levegő, a szélcsendes tájakon gyenge fagyokra kell számítani. Napközben felhőátvonulások várhatók, szórványosan záporokkal, helyenként zivatarokkal, néhol jégdara záporokkal. Az északi szél erős, időnként viharos lesz. A hőmérsékletek nem változnak lényegesen.

Csütörtökön egy mediterrán ciklon felhőzete éri el megyénket, ennek hatására több lesz a felhő, és szórványosan kell számítani kisebb esőre, záporra, és a hőmérsékletek továbbra is az átlagos alatt maradnak.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

kedd.jpg

Kedd: felhőátvonulások várhatók, elszórtan záporokkal, néhol zivatarral. Az északnyugati szél megerősödik. A délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 12-14 fok között alakul. Késő estére 4-8 fokig hűl a levegő.

szerda.jpg

Szerda: felhőátvonulások várhatók, szórványos záporokkal, néhol zivatarral. helyenként jégdara zápor is előfordulhat. Az északi szél megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A reggeli órák hőmérséklete 0,+4 fok körül alakul, de a szélcsendes tájakon fagy várható. A délutáni órákra 13-15 fokig melegszik a levegő.

csütörtök.jpg

Csütörtök: változóan, időnként erősen felhős idő várható, szórványosan kisebb esővel, záporral. Az északi szél megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 0,+5 fok között alakul, néhol gyenge fagy is lehet. A délutáni órákra 13-15 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a hétvégétől lassan melegszik az idő, de az időjárás változékonysága megmarad.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: április, szalinay, időjárás