Hétfőn a változóan felhős ég mellett, több-kevesebb napsütés is lehet. A délutáni órákra általában 18-21 fokig melegszik a levegő hőmérséklete.Kedden délnyugati áramlással, egy érkező hidegfront előterében, igen meleg levegő éri el térségünket. A hőmérsékletek a kora délutáni órákban, megközelíthetik a 25-26 fokot is, tehát nyárias időben lesz részünk.

Eleinte változóan felhős, napos idő várható, majd egy érkező hidegfront előjeleként, a késő délutáni óráktól erősebben megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Kedd éjjel markáns hidegfront éri el Somogy megyét. A front útját eső, zápor, zivatar és viharossá fokozódó északnyugati szél jelzi majd. Szerdára 8-10 fokkal visszaesik a hőmérséklet. Napközben felhőátvonulások várhatók, erős szél kíséretében, a délutáni órákban 14-15 fok körüli maximum hőmérsékletekkel.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Hétfő: változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel. Legfeljebb néhol alakulhat ki futó zápor. A délutáni órákra 18-21 fokig melegszik a levegő. Késő estére 10-15 fokig hűl a levegő.

null

Kedd: eleinte változóan felhős, napos idő várható, majd a késő délutáni, esti óráktól megnövekszik a felhőzet, és többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A délnyugati szél megerősödik, majd az esti órákban északnyugatira fordul. A reggeli órák hőmérséklete 8-11 fok körül alakul. A délutáni órákra 22-25 fokig melegszik a levegő.

null

Szerda: felhőátvonulások várhatók, szórványos záporokkal. Az északnyugati szél erős, helyenként viharos lesz. A reggeli órák hőmérséklete 9-12 fok között alakul. A délutáni órákra 14-15 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: péntektől melegszik az idő, majd a hétvégére újabb nedves léghullámok érkezhetnek.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: április, szalinay, időjárás