Hétfő délelőttig mindenütt derült vagy gyengén felhős lesz az ég, majd a déli óráktól az Északi-középhegységben és a Tiszántúlon több lesz a felhő, és ezeken a tájakon egy-egy zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. Napközben több helyen megélénkül szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 1 és 6 Celsius-fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben és az Alföldön helyenként ismét lehet gyenge fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között várható.

nárcisz

Kedden, április elsején a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből az északkeleti határ közelében egy-egy zápor előfordulhat. Napközben főként az északkeleti megyékben helyenként élénk széllökések is várhatók. A minimumhőmérséklet 1 és 8 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 16 és 22 fok között alakulnak, délnyugaton lesz a melegebb.

Szerdán több órára kisüt a nap, de nyugaton és délen helyenként még előfordulhat záporeső, egy-egy zivatar is kialakulhat. A leghidegebb órákban 2-9 fok lehet. Nappal általában 16-21 fokig melegszik a levegő, de északkeleten ennél kissé hűvösebb idő várható.

Csütörtökön is többórás napsütés valószínű. Főként északon és keleten lehet helyenként záporeső. A szél megélénkül, napközben a nyugati és a déli megyékben néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 2 és 9 fok között alakul, de északkeleten gyengén fagy is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 15 és 23 fok között valószínű, délnyugaton lesz a melegebb.

Pénteken eleinte változóan felhős lesz az ég, majd délnyugat felől vastagszik a felhőzet. Főként délen és nyugaton várható több helyen eső, záporeső. Emellett egyre nagyobb területen megélénkül, néhol meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban 4-11 fok lehet. Nappal 16-22 fokig melegszik a levegő.

Szombaton eleinte jobbára erősen felhős lesz ég, főként nyugaton és délen várható több helyen eső, záporeső, majd ott is megszűnik a csapadék, és csökken a felhőzet. Többfelé megerősödik, északkeleten helyenként viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Vasárnap már csak időnként élénkülhet meg a szél, emellett napos, száraz időre van kilátás. A minimumhőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 14 és 18 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

 

Címkék: heti, részletes, országos, előrejelzés, időjárás