Vasárnap eleinte még lehet kevés napsütés, majd napközben már erőteljesebben megnövekszik a felhőzet, és a délutáni, esti óráktól szórványosan kell számítani kisebb esőre, záporra. Néhol akár zivatar is előfordulhat. A déli, délnyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Ma még viszonylag meleg időre számíthatunk, a délutáni órákra 18-21 fokig melegszik a levegő, de a megye nyugati, északnyugati tájain, ahol több lesz a felhő, 1-2 fokkal hűvösebb is lehet.

Hétfőre már megérkezik észak felől a hideg levegő. Erősen felhős idő várható, többfelé esővel, záporral. A délutáni óráktól valószínűleg felszakadozik a felhőzet, megszűnik az eső. Az északnyugati szél erős, helyenként viharos lesz. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, a legmelegebb délutáni órákban mindössze 9-12 fokot mérhetünk majd. Ezek az értékek már alacsonyabbak az átlagosnál.

Kedden változóan, időnként erősen felhős idő várható, már csak néhol alakulhat ki futó zápor. Napközeb több-kevesebb napsütés is lehet. Az északnyugati szél továbbra is erős lesz. A délutáni órákra csupán 9-12 fokig melegszik majd a levegő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:


Vasárnap: eleinte még lesznek napos időszakok, majd erősen megnövekszik a felhőzet, és a délutáni óráktól szórványosan kell számítani kisebb esőre, záporra, esetleg zivatarra. A délnyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 18-21 fok között alakul. Késő estére 10-13 fokig hűl a levegő.

Hétfő: erősen felhős idő várható, többfelé esővel, záporral. Az északnyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A reggeli órák hőmérséklete 5-8 fok között alakul. A délutáni órákra 9-12 fokig melegszik a levegő.

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Csak elszórtan alakulhat ki futó zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 2-5 fok között valószínű. A délutáni órákra 9-12 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a jövő hét második felétől lassú melegedés kezdődik, de a  20 fokok valószínűleg nem térnek vissza.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: március, szalinay, 2014, időjárás