A leghidegebb órákban néhol még fagypont körüli értékek is lehetnek, de délután 15 Celsius-fok körüli melegre lehet számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

aranyeső rügy tavasz mti

Pénteken, a meteorológiai tél utolsó napján az ország középső részén túlnyomóan borult lesz az idő. Többfelé várható eső, zápor, másutt rövid időre kisüthet a nap, és csak helyenként alakul ki zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 1 és plusz 6 fok között várható. Nappal 8-14 fokig melegszik a levegő, a tartósan esős tájakon lesz a hűvösebb.

Március elsején, szombaton keleten is csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, egyre többfelé kisüt a nap. Estétől viszont ismét erősen megnövekszik a felhőzet. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínű. A maximumok várhatóan 9 és 15 fok között alakulnak.

Vasárnap mindenütt megnövekszik a felhőzet, napsütésre eleinte még főként az északkeleti megyékben lehet számítani. Délelőtt inkább csak délen, délutántól viszont egyre többfelé várható eső, zápor. A Dunántúlon néhol megerősödhet a szél is. A leghidegebb órákban plusz 1 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet. Délután jobbára 8-13 fokig melegszik a levegő, keleten helyenként kissé melegebb is lehet - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: előrejelzés, tavasz, meleg, eső, időjárás