A projektzáró eseményen részt vett Bogdán Béla, az Építési és Közlekedési Minisztérium Közúti Műszaki Ellenőrzési Főosztály vezetője, Móring József, Somogy vármegye 3. sz. vk. országgyűlési képviselője, Witzmann Mihály, Somogy vármegye 3. sz. vk. országgyűlési képviselője és Szilágyi Tibor, a MÁV Start Zrt. fejlesztési és beruházási főigazgatója.

Az IKOP-2.1.0-15-2017-00037 kódszámú fejlesztés során Balatonszéplak felsőn a régi vasúti megállóhely épületet lebontották, helyére új épület került, míg Balatonfenyvesen kívül-belül megújult a vasútállomás épülete. Mindkét esetben utasváróval, vizesblokkokkal, valamint az üzemeltetéshez szükséges technológiai háttérhelyiségekkel is bővült a MÁV szolgáltatása. Az épületek belsőépítészetileg is megújultak, valamint korszerű épületgépészeti, épületvillamossági rendszerek is kiépültek: napelemrendszert, hőszivattyús hűtés-fűtési rendszert, illetve ledes világítást kaptak. Az utasok biztonságát a létesítményekre kihelyezett térfigyelő kamerák biztosítják.

A projektek keretében az állomási előtereket is fejlesztették, továbbá mindkét településen 1-1 akadálymentesített parkolót is kialakítottak. A beruházásnak köszönhetően Balatonszéplak felsőn 16 darab, Balatonfenyvesen pedig 18 darab kerékpártárolót helyeztek ki az állomásra biciklivel érkezők számára. Korszerűsítve lettek az utastájékoztatási rendszerek, illetve az állomások környezetét is rendezték, melynek során füvesítés, parkosítás történt.

A projekt keretében Balatonfenyvesen emellett akadálymentesítették a peront, illetve új lépcsőkart kapott az a középperon, mely a 2. és a 3. vágányok megközelítését szolgálja.

A beruházásnak köszönhetően az utazók kényelmesebben és gyorsabban juthatnak el a Balaton menti célállomásukhoz.

Címkék: Balatonfenyves, Balatonszéplak, megálló, állomás, vonat, vasút, Balaton, gazdaság