Eger, Budapest, Pécs, Gyula és Zalaegerszeg a közelgő hosszú hétvége legkeresettebb úti célja a magyarok körében a Szallas.hu foglalási adatai szerint. A legtöbb vendégéjszakából Észak-Magyarország, Nyugat-Dunántúl és a Balaton részesül. Kihasználják a vendégek a hosszú hétvégét, az átlagos foglalási hossz 2 éjszaka.

A vendégek 35 százaléka hotelt választott, az apartmanok 26 százalékkal, a vendégházak 22 százalékkal, a panziók pedig 13 százalékkal részesedtek a foglalásokból.

A Szallas.hu összesített bruttó szobaár bevétele alapján az egy főre eső éjszakánkénti átlagár 15 ezer forint, ami közel 9 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest. Igaz, az előző évben nem esett hosszú hétvégére március 15.

Eddig a tavaszi hosszú hétvégék közül az előfoglalások alapján a négynapos húsvét tűnt keresettebbnek, viszont jelenleg az utolsó pillanatos foglalások miatt a március 15-iki hosszú hétvége is éppoly népszerű. Aki még nem foglalt, talál szabad szállást a közelgő hosszú hétvégére: a Szallas.hu belföldi kínálatának ötöde még elérhető. A húsvéti időszakra is még nagyjából hasonló arányban elérhetők a szabad szálláshelyek - írták.

Címkék: wellness, szállás, hétvége, gazdaság