Gőzerővel folyik a munka az épülő új török üveggyár területén. A Şişecam beruházása napról-napra előrébb lép a beruházás. De nemcsak a török befektetők jelentek meg Somogyban, egyre több helyi cégnek is van török beszállítója és mindkét fél tapasztalatai kedvezőek - mondta el kérdésünkre a SKIK  ipari tagozatának alelnöke, a Büttner Kft. ügyvezetője, Büttner Tamás, akinek szerszámelemeket gyártó vállalkozása szintén ezek közé tartozik.  

Gőzerővel folyik a munka az épülő új török üveggyár területén
Gőzerővel folyik a munka az épülő új török üveggyár területén

Az elmúlt 10 év gadaságpolitikai intézkedései is segítették a két ország együtműködését - emelte ki a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara török-magyar baráti tagozatának alelnöke a keddi konferencián. Kiss Gábor azt ondja: az elmúlt 5 évben pedig megduplázódott a két oldalú árucsere forgalom nagyságrendileg 800 millió euróval több a magyar export, mint az import.

A SKIK elnöke, Varga Jószef köszöntőjében úgy fogalmazott a török-magyar gazdasági nap célja egyértelműen a kapcsolatok erősítése volt és az, hogy egyre több térségi cég gondolkodjon el azon, hogy az ő termékei is piacképesek lehetnének-e Törökországban. 

Címkék: beszállít, Sisecam, bér, befektet, török, beruház, SKIK, cég, munka, magyar, gazdaság, Kaposvár