Mire jó a családi költségvetés? Miből tegyek félre? Megéri szakmát szerezni, továbbtanulni? Hogyan fizethetek a telefonommal? Miből lesz lakásom? Hogyan kerüljem el a pénzügyi csalókat? Miért foglalkozzak most a nyugdíjammal? Miért és hogyan kell adót fizetni?

Ezek azok a kérdések, amelyekre a vállalkozó szellemű tanulók találkoznak a versenyben. A megmérettetés eddig az online térben zajlott, a  2. fordulóból Veszprém, Fejér és Baranya vármegyei iskolák közül a Közgaz Tini ninja teknőcei továbbjutottak a vármegyék legjobb iskoláit felvonultató december 7-i döntőbe - adta hírül a KSZC weboldala. Itt összesen 20 csapat verseng a győzelemért.

A versenyen értékes nyereményeket kaphatnak a jól felkészülő diákok és a felkészítésüket segítő pedagógusok is - egyebek mellett külföldi tanulmányút, élményprogramok, vásárlási és könyvutalványok is gazdára találnak majd az országos döntő végére.

A Tini ninja teknőcök csapat tagjai: Babai Dorina, Dékány Dorina, Kandikó Noémi, Kanyar Dorina mind 5/13B. Felkészítő tanár: Pintér Zoltán.

Címkék: Noszlopy, vetélkedő, közgazdasági, pénzügy, döntő, Kaposvár