Egyre több nagy külföldi cég is épít gyárat Kaposváron. De a már meglévőknek is fontos az innováció, a fejlesztés. Ezt a célt is szolgálja a következő években megvalósuló Okosipari Tudományos és Innovációs Park. Ez a létesítmény is szorosan kapcsolódik majd városunk újraiparosítási törekvéseihez - mondta el egy szerdai sajótájékoztatón Szita Károly polgármester: "Egy város akkor lehet igazából sikeres, ha erős a gazdasága. Mi azt a célt tűztük ki, magunk elé, hogy el kell érnünk ennek az évtizednek a végére, hogy ne legyen munkanélküli Kaposváron, hogy mindenki dolgozhasson, aki akar és a bérek tekintetében is egyről a kettőre akarunk jutni. Az utolsó egyharmadból a középmezőny felső felébe szeretnénk eljutni. Ehhez iparra is szükség van!"  

A park elindításához szükséges szerződéseket szerdán írták alá. A 15 milliárd forintos beruházás 2025-re készülhet el teljes mértékben és 6-800 embernek adhat majd munkát.  

A science parkban a legmodenebb technológiákkal dolgoznak majd és ott valósítják meg a budapesti központban végzett fejlesztéseket. Az Óbudai Egyetem újabb mérnökképzések indításást is tervezi Kaposváron, így például az informatikus üzemmérnökit is. A végzős hallgatóknak pedig állást is ajánlhatnak majd az okos központban. 

Címkék: ipar, okos, innováció, tudomány, munkahely, Kaposvár, gazdaság