A térségi mézek népszerűsítésére életre hívott kétnapos rendezvényen Mészáros János, a Zselici Méhész Egyesület elnöke elmondta: törekvésüket, hogy a térségi hársméz a hungarikumok sorába emelkedjen, eddig a döntéshozók is támogatták. Ez az aranyló finomság már Somogy Vármegyei Értéktár része, hungarikumként ugyanakkor szélesebb körben is tudná hirdetni a méz jótékony hatásait és a beporzó méhek védelmét.

„Nagy öröm az, hogy ezek a lovagrendek védik a magyar mézet, védik a magyar méheket, és ezt azért teszik, hogy mi, akik felhasználók vagyunk, vásárlók vagyunk, az igazi magyar mézet tudjuk megvenni” - hangsúlyozta Dér Tamás alpolgármester a XVII. Kaposvári Mézfesztiválon, amelyet a vármegyeháza előtt, a sétálóutcán tartottak pénteken és szombaton.

"Vedd az igazit, védd az igazit!"  - hívta fel a figyelmet a magyar méz eredetének védelmére Kaposvári alpolgármestere, Dér Tamás.

"Mézben az egészség!" - ez pedig az idei év mézkirálynőjének, Borszéki Eszter Viktóriának a mottója, aki a tudatos vásárlás fontosságát és a térségi portékák előnyeit emelte ki köszöntőjében.

Címkék: beporzó, méhész, hungarikum, hárs, méh, mézfesztivál, méz, Zselic, Kaposvár, gazdaság